Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1500 gramů vody
- ½ rovné polévkové lžíce mořské soli, hrubě mleté
- 200 gramů těstovin, nudlí
- 250 gramů pórku, pouze bílé části, nakrájené na kolečka
- 10 gramů oleje
- 200 gramů mozzarelly, na kousky
- 150 gramů žampiónů, na plátky
- 100 gramů vařené šunky, na kostičky
- 120 gramů crème fraîche
-
½
kostky zeleninového bujónu
nebo ½ vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, domácí, zeleninové - 1 stonek čerstvé bazalky, nasekané na jemno (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2012 kJ / 479 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 13 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny á la Carbonara pro dva
22 Min
Chlebová pivní polévka
30 min
Okurkovo-šunkové palačinky
1 Std. 10 Min
Nekynuté těsto na pizzu
30 min
Zapečené těstoviny s játrovým sýrem a sázeným vejcem
1 Std. 25 Min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45 min
Těstoviny s ajvarem a se sýrem
25 min
Špagety se smetanovou omáčkou
35 min
Kuřecí kuličky v rajčatové omáčce se špagetami
1 godz.
Kuře s mrkví, paprikou a krémovou hořčicovou omáčkou
1 Std. 10 Min
Pivní maso se šťouchanými bramborami
1 godz.
Špenátová omáčka se smetanou
25 min