Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 25 gramů olivového oleje
-
1
kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička kuřecí dochucovací pasty, domácí - 1 špetka sušeného mletého česneku
- 1 čajová lžička oregana, sušeného (volitelně)
-
100
gramů salámu chorizo, na plátky (1 cm)
nebo 100 gramů kostiček slaniny - 80 gramů plátků žampiónů, sterilovaných (okapaných)
-
300
gramů rajčatové omáčky
nebo 300 gramů rajčatové passaty - 600 gramů vody
- 300 gramů těstovin, typu penne rigate, nebo podobných krátkých těstovin
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 303.3 kJ / 1270.3 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 36.9 g
- Tuk
- 11.8 g
- Vláknina
- 3.5 g
Alternativní recepty
Špagety s rajčaty a slaninou
35min
Gnocchi trikolóra
25min
Rýžový salát s tuňákem a vejci
1h
Těstoviny penne s houbami
35min
Špenátové rizoto
30min
Rizoto s uzeným sýrem
35min
Špagety all'Amatriciana
30min
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30min
Filety z pražmy na paprikovém lůžku
25min
Těstoviny s rajčaty a špenátem
30min
Rychlá kolínka s rajčatovou omáčkou
15min
Houbové rizoto
40min