Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gingersorbet
- 500 g Wasser
- 50 g frische Ingwerwurzel, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Gelierzucker 2:1
Himbeergel
- 500 g frische Himbeeren
- 60 g Wasser
- 60 g Zucker
- 1 Päckchen gemahlene Gelatine (9 g)
- 3 EL Himbeergeist
Mürbteig
- 180 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Butter, in Stücken
- 50 g Staubzucker
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Vanillecreme
- 3 Eidotter
- 30 g Vanillezucker
- 5 EL Milch
- 140 g Butter, in Stücken
Schokoladenfüllung | Fertigstellung
- 350 g Schlagobers
- 20 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Orangenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 150 g Milchschokolade, in Stücken
- 150 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 1 Ei
- 12 Himbeeren, gefroren
- 24 frische Himbeeren
- Staubzucker zum Dekorieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2504 kJ / 598 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 39 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Lebkuchenparfait
8hod. 15min
Spekulatiussoufflé
1h 10min
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35 Min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
10h 50min
Kürbiskernparfait
5h 45min
Panna Cotta al caffè
5hod.
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5hod.
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1h 40min
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9sa
Weiße Schokoladenmousse
5hod. 30min
Orangen-Schokomousse
8hod. 15min