Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gingersorbet
- 500 g Wasser
- 50 g frische Ingwerwurzel, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Gelierzucker 2:1
Himbeergel
- 500 g frische Himbeeren
- 60 g Wasser
- 60 g Zucker
- 1 Päckchen gemahlene Gelatine (9 g)
- 3 EL Himbeergeist
Mürbteig
- 180 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Butter, in Stücken
- 50 g Staubzucker
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Vanillecreme
- 3 Eidotter
- 30 g Vanillezucker
- 5 EL Milch
- 140 g Butter, in Stücken
Schokoladenfüllung | Fertigstellung
- 350 g Schlagobers
- 20 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Orangenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 150 g Milchschokolade, in Stücken
- 150 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 1 Ei
- 12 Himbeeren, gefroren
- 24 frische Himbeeren
- Staubzucker zum Dekorieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2504 kJ / 598 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 39 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Schokoladenmousse
3h 20min
Warmes Schokoküchlein mit Ananas
50 Min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4 godz. 40 min
Limettenpappardelle mit Gambas
1 Std. 20 Min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5 Std. 15 Min
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30min
Limoncello-Tartelettes
3 godz. 15 min
Bellini mit Rosmarin
25 Min
Limettensorbet mit Gin
3 godz. 45 min
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Mini-Schokokuchen mit weichem Kern
30min