Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 cabeças de alho cortadas ao meio
- 80 g chalota cortada em quartos
- 1 malagueta (volitelně)
- 1 ½ c. chá de sal
- 20 g azeite
- 15 g vinho branco
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes - 5 pés de tomilho, só as folhas
- 10 pés de salsa, só as folhas
- Paprika, pimenta-de-caiena ou açafrão q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 399.7 kJ / 95.5 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 14.4 g
- Tuk
- 3.5 g
- Nasycený tuk
- 0.5 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 598.2 mg
Alternativní recepty
Creme de alface com camarão
50 min
Sopa de alho
1 godz. 10 min
Aveludado de cebola e tomilho
40 min
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1h
Creme de curgete
40 min
Sopa antiga de alho
1 godz. 10 min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40 min
Creme de feijão-branco
30 min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min
Sopa de feijão-branco
25 min
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 min