Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
6
jarních cibulek, na kousky (3cm)
nebo 60 gramů šalotky, napůl - 2 - 3 snítky plocholisté petrželky, pouze lístky, plus najemno nákrajená na ozdobu
- 300 gramů rybích filetů z bílé ryby, na kousky (2-3 cm)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 180 gramů rýže arborio
-
160
gramů verjusu
nebo 160 gramů suchého bílého vína -
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 400 gramů vody
- ½ citrónu, pouze kůra, nastrouhaná bez bílé dužiny
- 1 - 2 špetky mořské soli, podle chuti
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře, podle chuti
- 2 - 3 čajové lžičky másla, podle chuti (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3723 kJ / 886 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 75.6 g
- Tuk
- 44.7 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Indické kuře v jogurtu
1 godz.
Penne s dýní a sušenou šunkou
20min
Houbové rizoto
40min
Cuketové rizoto s krevetami
1 godz. 15 min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min
Salát z divoké rýže s tuňákem
50min
Pivní rizoto s houbami
45min
Ledový salát s hovězím masem
35min
Mini flan cake v páře
2h 40min
Riccotové muffiny se špenátem
35min
Orientální kuře v jogurtu
40min