Zařízení & příslušenství
Citrónové rizoto s bílou rybou
Příprava 10min.
Celkový 30min.
2 porce
Suroviny
-
60 gramů šalotky, napůl6 jarních cibulek na kousky (3cm)
-
2 - 3 snítky plocholisté petrželky pouze lístky, plus najemno nákrajená na ozdobu
-
300 gramů rybích filetů z bílé ryby, na kousky (2-3 cm)
-
2 polévkové lžíce olivového oleje
-
180 gramů rýže arborio
-
160 gramů suchého bílého vína160 gramů verjusu
-
1 kostka zeleninového bujónu1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
-
400 gramů vody
-
½ citrónu pouze kůra, nastrouhaná bez bílé dužiny
-
1 - 2 špetky mořské soli podle chuti
-
1 - 2 špetky mletého černého pepře podle chuti
-
2 - 3 čajové lžičky másla (volitelně) podle chuti
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
37 g
Kalorie
3723 kJ /
886 kcal
Tuk
44.7 g
Vláknina
1.9 g
Sacharidy
75.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Ty a já
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Rizoto s dýní a uzeným lososem
35min.
Jemná treska s mascarpone
35min.
Kapr ve vinné páře
45min.
Krůtí prsa s rýží
1hod. 5min.
Bramborové rolky se sýrem a pažitkovým dipem
1hod. 10min.
Treska s citrusovým máslem
50min.
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min.
Losos s pomerančem a brokolicovým kuskusem
30min.
Mořský okoun s citrónem a kuskusem s bylinkami
35min.
Krůtí závitky po indicku
1hod. 10min.
Plněná rajčata s rýží, s omáčkou z kešu ořechů a bazalky
1hod. 30min.
Kapr vařený v páře
55min.