Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů nakládaných okurek, na kousky (3-4 cm)
- 150 gramů mrkve, na kousky (3-4 cm)
- 350 gramů červené řepy, čerstvé, na kousky (3-4 cm)
- 500 gramů vody
- 250 gramů brambor, na malé kousky (cca 1 cm)
- 100 gramů hrášku, zeleného, mraženého
- 100 gramů kyselého zelí (volitelně)
- 50 gramů jarní cibulky, najemno nakrájené
- 2 - 3 snítku větviček kopru, plus extra na ozdobení
- 60 gramů oleje
- 20 gramů vinného octa, bílého (volitelně)
- 1 čajová lžička soli, jemné
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zelný salát s křenem
10min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1 godz. 40 min
Lehký bramborový salát s jablky a koprem
1h
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40min
Čočkový guláš se slaninou a chorizem
2 Std. 50 Min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Polévka z červené řepy
40min
Salát Boleslaw
10min
Řecký zelný salát
2 Std. 15 Min
Boršč aneb červená polévka
1 Std. 15 Min
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Salát z červené řepy s jablky a ořechy
10min