Marinované hovězí na červeném víně s polentou
TM6 TM5

Marinované hovězí na červeném víně s polentou

5.0 ( 1 hodnocení )

Suroviny

Marinované maso

  • 1000 gramů hovězího masa na kousky, bez šlach a kostí, zadního (vcelku)
  • 500 gramů červeného vína (nejlépe typu Barolo)
  • 4 hřebíčky
  • 60 gramů červené cibule

Dušené maso

  • 100 gramů řapíkatého celeru na kousky (3 cm)
  • 100 gramů mrkve na kostičky (2 cm)
  • 100 gramů slaniny na kostičky (0.5 cm)
  • 50 gramů šalotky na kousky
  • 1 stroužek česneku
  • 30 gramů extra panenského olivového oleje
  • 200 gramů drcených rajčat, konzervovaných
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře černého, mletého
  • 20 gramů másla
  • 10 gramů hladké mouky
  • 1500 gramů vody
  • 1 polévková lžíce hrubé soli
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje

Polenta

  • 400 gramů kukuřičné mouky polenty

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
649.8 kcal / 2722.8 kJ
Protein
46.5 g
Tuk
20 g
Sacharidy
70.8 g
Vláknina
4.9 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty