Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinované maso
- 1000 gramů hovězího masa, na kousky, bez šlach a kostí, zadního (vcelku)
- 500 gramů červeného vína (nejlépe typu Barolo)
- 4 hřebíčky
- 60 gramů červené cibule
Dušené maso
- 100 gramů řapíkatého celeru, na kousky (3 cm)
- 100 gramů mrkve, na kostičky (2 cm)
- 100 gramů slaniny, na kostičky (0.5 cm)
- 50 gramů šalotky, na kousky
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 200 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře černého, mletého
- 20 gramů másla
- 10 gramů hladké mouky
- 1500 gramů vody
- 1 polévková lžíce hrubé soli
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
Polenta
- 400 gramů kukuřičné mouky, polenty
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2722.8 kJ / 649.8 kcal
- Protein
- 46.5 g
- Sacharidy
- 70.8 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 4.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ovocný dezert s bílým jogurtem a domácí granolou
1h 20min
Veganský challah chléb
2 Std. 30 Min
Ravioli wonton s kozím sýrem a pestem
40min
Kuličky z krůtího masa se zeleninovými tagliatelle a omáčkou tzatziki
1h
Hovězí pupek s houbovým karamelem a nakládanou cibulí
49h 5 min
Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice
1 Std. 30 Min
Steaky z lososa s fazolkami a kari glazé
40min
Farfalle s chřestem, pancettou a šafránem
35min
Lososové placičky plněné sýrem gruyère se salátem
1h 5 min
Marocké jehněcí kuličky s plackami batbout
Žádné hodnocení
Telecí roláda s bramborovo - pastinákovou kaší
1h 15min
Dýňovo-jablečná polévka s pečenými kaštany
40min