Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinované maso
- 1000 gramů hovězího masa, na kousky, bez šlach a kostí, zadního (vcelku)
- 500 gramů červeného vína (nejlépe typu Barolo)
- 4 hřebíčky
- 60 gramů červené cibule
Dušené maso
- 100 gramů řapíkatého celeru, na kousky (3 cm)
- 100 gramů mrkve, na kostičky (2 cm)
- 100 gramů slaniny, na kostičky (0.5 cm)
- 50 gramů šalotky, na kousky
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 200 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře černého, mletého
- 20 gramů másla
- 10 gramů hladké mouky
- 1500 gramů vody
- 1 polévková lžíce hrubé soli
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
Polenta
- 400 gramů kukuřičné mouky, polenty
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2722.8 kJ / 649.8 kcal
- Protein
- 46.5 g
- Sacharidy
- 70.8 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 4.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciabatta s olivami a tymiánem
16 Std. 40 Min
Věnec z listového těsta s pečenou zeleninou
1h 40min
Bramborový salát s lososem a avokádem
1 Std. 10 Min
Šťavnatý kořeněný jehněčí guláš s kumquatem
1 godz. 5 min
Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)
1 Std. 30 Min
Teplý zeleninový salát, máslová pěna a krusta z bílé veky
35min
Jehněčí kofty
Žádné hodnocení
Hovězí kuličky se salsicciou
40min
Jelení ragú s hořkou čokoládou
9h 30min
Lososovo-bramborové kuličky
55 min
Kuřecí prsa plněná avokádem s barevnou rýží
1 Std.
Karibské pomalu dušené jehněčí s rýží
9h 15min