Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží
TM6

Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží

4.1 (8 hodnocení)

Suroviny

Kuřecí stehna v omáčce z červených paprik

  • 2 - 3 stroužky česneku, napůl
  • 20 gramů olivového oleje
  • 200 gramů žluté cibule, na klínky
  • 150 gramů zralých rajčat, na kousky
  • 300 gramů červených paprik, na kousky
  • 1 polévková lžíce mletého chilli (volitelně)
  • 1 polévková lžíce mleté papriky
  • 10 gramů čerstvé petržele
  • 1 ½ čajové lžičky sušeného oregana
  • 20 gramů červeného vinného octa
  • 15 gramů cukru
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 800 gramů kuřecích stehen, bez kůže, s kostí
  • 250 gramů kuřecího vývaru (viz Tip)
  • 1 čajová lžička soli

Rýže

  • 600 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli
  • 300 gramů dlouhozrnné rýže
  • 1 citrón, na klínky

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2706 kJ / 646 kcal
Protein
35 g
Sacharidy
70 g
Tuk
24 g
Nasycený tuk
7 g
Vláknina
4.1 g
Sodík
327 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty