Kompatibilní verze
Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kuřecí stehna v omáčce z červených paprik
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů žluté cibule, na klínky
- 150 gramů zralých rajčat, na kousky
- 300 gramů červených paprik, na kousky
- 1 polévková lžíce mletého chilli (volitelně)
- 1 polévková lžíce mleté papriky
- 10 gramů čerstvé petržele
- 1 ½ čajové lžičky sušeného oregana
- 20 gramů červeného vinného octa
- 15 gramů cukru
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 800 gramů kuřecích stehen, bez kůže, s kostí
- 250 gramů kuřecího vývaru (viz Tip)
- 1 čajová lžička soli
Rýže
- 600 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 300 gramů dlouhozrnné rýže
- 1 citrón, na klínky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2706 kJ / 646 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 327 mg
Alternativní recepty
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1hod. 30min
Kuřecí prsa plněná avokádem s barevnou rýží
1h
Vepřová panenka s černou pepřovou omáčkou
40min
Krůta na pomerančích s bramborami a kedlubnami
40min
Rychlé hovězí Massaman kari
40min
Kuře s citrónovo-vinnou omáčkou
30min
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2 Std. 20 Min
Paprikový guláš na červeném víně
1h 25min
Kuřecí paličky v omáčce z červené papriky a kuskus s cuketou a sýrem feta
55min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2 Std. 45 Min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45min
Kuřecí kousky s paprikami a rýží
1h