Kompatibilní verze
Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kuřecí stehna v omáčce z červených paprik
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů žluté cibule, na klínky
- 150 gramů zralých rajčat, na kousky
- 300 gramů červených paprik, na kousky
- 1 polévková lžíce mletého chilli (volitelně)
- 1 polévková lžíce mleté papriky
- 10 gramů čerstvé petržele
- 1 ½ čajové lžičky sušeného oregana
- 20 gramů červeného vinného octa
- 15 gramů cukru
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 800 gramů kuřecích stehen, bez kůže, s kostí
- 250 gramů kuřecího vývaru (viz Tip)
- 1 čajová lžička soli
Rýže
- 600 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 300 gramů dlouhozrnné rýže
- 1 citrón, na klínky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2706 kJ / 646 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 327 mg
Alternativní recepty
Treska se zeleninou a rýží vařená v páře
1h
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min
Pomalu vařené krémové krůtí s houbami
4h
Kuře na bylinkách se zeleninou v páře
1h
Vejce obarvená na světle modro
55 Min
Treska na rajčatovém lůžku
55 Min
Tex-Mex kuřecí quinoa salát
30min
Pečené bramborové příšerky
2h 5min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 Std. 45 Min
Dušené vepřové maso se ciderem
1h 40min
Krůtí prsa s rýží
1h 5 min
Vařené jáhly
45 Min