Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží

Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží

4.1 8 hodnocení
Příprava 15min.
Celkový 4hod. 45min.
4 porce

Suroviny

Kuřecí stehna v omáčce z červených paprik
  • 2 - 3 stroužky česneku napůl
  • 20 gramů olivového oleje
  • 200 gramů žluté cibule na klínky
  • 150 gramů zralých rajčat na kousky
  • 300 gramů červených paprik na kousky
  • 1 polévková lžíce mletého chilli (volitelně)
  • 1 polévková lžíce mleté papriky
  • 10 gramů čerstvé petržele
  • 1 ½ čajové lžičky sušeného oregana
  • 20 gramů červeného vinného octa
  • 15 gramů cukru
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 800 gramů kuřecích stehen, bez kůže, s kostí
  • 250 gramů kuřecího vývaru (viz Tip)
  • 1 čajová lžička soli
Rýže
  • 600 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli
  • 300 gramů dlouhozrnné rýže
  • 1 citrón na klínky

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 327 mg
Protein 35 g
Kalorie 2706 kJ / 646 kcal
Tuk 24 g
Vláknina 4.1 g
Nasycený tuk 7 g
Sacharidy 70 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...