Kompatibilní verze
Pomalu vařená kuřecí stehna s omáčkou z červených paprik s rýží
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kuřecí stehna v omáčce z červených paprik
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů žluté cibule, na klínky
- 150 gramů zralých rajčat, na kousky
- 300 gramů červených paprik, na kousky
- 1 polévková lžíce mletého chilli (volitelně)
- 1 polévková lžíce mleté papriky
- 10 gramů čerstvé petržele
- 1 ½ čajové lžičky sušeného oregana
- 20 gramů červeného vinného octa
- 15 gramů cukru
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 800 gramů kuřecích stehen, bez kůže, s kostí
- 250 gramů kuřecího vývaru (viz Tip)
- 1 čajová lžička soli
Rýže
- 600 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 300 gramů dlouhozrnné rýže
- 1 citrón, na klínky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2706 kJ / 646 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 327 mg
Alternativní recepty
Čekanka s mletým masem, rýží a rajčatovou omáčkou
1 Std.
Provensálská hrachová polévka s pistou
11h 20min
Těstoviny v rajčatovo-bylinkové omáčce s masovými kuličkami
1 Std. 10 Min
Orientální bramborový salát
2h
Kuřecí supreme s medem, limetkou a mangovým chutney
1 Std. 15 Min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2h
Květákovo-špenátové lasagne
1h 45 min
Vepřové maso v omáčce s fazolemi
40 Min
Vepřová panenka s kyselým zelím a bramborovým pyré
1 Std. 10 Min
Marocká kuřecí stehna
1 godz. 40 min
Šťavnatý vídeňský guláš
1 Std.
Pomalu vařené krémové krůtí s houbami
4h