
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1440 gramů vody
- 300 gramů bílé krátkozrnné rýže (např. sushi rýže), propláchnuté a scezené
- 60 gramů čínského zelí na kousky (2 cm)
- 100 gramů cibule na tenké plátky (2 mm)
- 40 gramů mrkve na tenké proužky (2 mm)
- 4 pláty kombu řasy (cca 2 cm každý) (volitelně)
- 10 - 12 syrových krevet, velkých, oloupaných a zbavených střívek (cca 170 gramů)
-
300
gramů čerstvých mušlí, očištěných
nebo 300 gramů slávek jedlých, čerstvých - 250 gramů syrových kalamárů
- 75 gramů japonské sójové omáčky (viz tip)
-
60
gramů saké
nebo 60 gramů rýžového vína - 1 čajová lžička soli, jemné
- 2 čajové lžičky sezamového oleje, panenského (10 gramů)
- 80 gramů miso pasty
- 5 špetek wakame plátků sušených
- 200 gramů tofu, jemného na kostky (1,5 cm) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 478 kcal / 2015 kJ
- Protein
- 30 g
- Tuk
- 7 g
- Sacharidy
- 71 g
- Vláknina
- 1.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30 Min
Dýňový krém s kari
35 Min
Květáková polévka s kari a mandlovým mlékem
40 Min
Polévka gazpacho s jahodami
40 Min
Ořechová polévka s kokosovým mlékem
20 Min
Hrášková polévka s kalamáry a restovanými cherry rajčaty
50 Min
Lososová polévka s koprem
Keine Bewertungen
RAW omáčka z para ořechů a paprik
Keine Bewertungen
Rybí guláš s krevetami
45 Min
Jarní kuřátko v páře s quinou
1 Std. 30 Min
Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
16 Std. 20 Min
Polévka z batátů s rybími kousky
40 Min