Polévka miso a mořské plody s rýží a rýžovým vínem
TM5 TM6

Polévka miso a mořské plody s rýží a rýžovým vínem

(Žádné hodnocení)

Suroviny

  • 1440 gramů vody
  • 300 gramů bílé krátkozrnné rýže (např. sushi rýže), propláchnuté a scezené
  • 60 gramů čínského zelí, na kousky (2 cm)
  • 100 gramů cibule, na tenké plátky (2 mm)
  • 40 gramů mrkve, na tenké proužky (2 mm)
  • 4 pláty kombu řasy (cca 2 cm každý) (volitelně)
  • 10 - 12 syrových krevet, velkých, oloupaných a zbavených střívek (cca 170 gramů)
  • 300 gramů čerstvých mušlí, očištěných
    nebo 300 gramů slávek jedlých, čerstvých
  • 250 gramů syrových kalamárů
  • 75 gramů japonské sójové omáčky (viz tip)
  • 60 gramů saké
    nebo 60 gramů rýžového vína
  • 1 čajová lžička soli, jemné
  • 2 čajové lžičky sezamového oleje, panenského (10 gramů)
  • 80 gramů miso pasty
  • 5 špetek wakame plátků, sušených
  • 200 gramů tofu, jemného, na kostky (1,5 cm) (volitelně)

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2015 kJ / 478 kcal
Protein
30 g
Sacharidy
71 g
Tuk
7 g
Vláknina
1.8 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty