
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g manteiga
-
200
g cebolinha nova
nebo 200 g cebolinha pérola cortada ao meio - 250 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 2 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 5 pés de tomilho só as folhas
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite
-
900
g galo cortado em pedaços pequenos
nebo 900 g frango do campo cortado em pedaços pequenos - 10 g cebolinho picado
- 2 pés de hortelã só as folhas
- 1 folha de louro
- 15 g farinha
- 40 g vinho do Porto
- 350 g vinho tinto
- 150 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
nebo 1 cubo de caldo de galinha
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 788.3 kcal / 3298.3 kJ
- Protein
- 45.1 g
- Tuk
- 52.6 g
- Sacharidy
- 14.3 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Nasycený tuk
- 17.2 g
- Sodík
- 1638.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalhau à Soutelo
25min
Pastilla - Pastel de pombo
2hod.
Tamboril com azeitonas e puré de limão
1hod.
Frango na Púcara
1hod.
Coq au vin
35min
Caril de borrego
45min
Coelho com feijoca e arroz
1hod. 10min
Raia com tomate-cereja
35min
Mexilhões com bloody Mary
30min
Frango tandori
8hod.
Lombinhos de porco com tomate e manjericão e arroz de limão
1hod.
Moqueca de peixe e farofa
50min