Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 150 g de carottes, coupées en tronçons
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- 150 g de lentilles vertes sèches
- 60 g d'huile d'olive
- 100 g de vin rouge
- 800 g de tomates concassées en conserve
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 904 kJ / 217 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Sacharidy
- 19.2 g
- Tuk
- 10.7 g
- Vláknina
- 7 g
Alternativní recepty
Chili sin carne au tofu, tomates et poivrons
50min
Lentilles corail et quinoa au curry
25min
Sauce bolognaise aux lentilles
35min
Ragoût de haricots œil noir aux légumes
2 godz. 35 min
Paëlla aux haricots rouges
1 godz. 15 min
Curry au tofu fumé
40min
Ratatouille aux lentilles
50min
Chili sans viande
1 godz.
Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)
30min
Curry de lentilles aux épinards
40min
Lentilles corail à la provençale
30min
Parmentier végétarien aux aubergines et lentilles
1 godz. 30 min