Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 170 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
- 300 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 180 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 200 g di burro a pezzi
- 4 uova grandi
- 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
- 150 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 4 albumi
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Protein
- 9.4 g
- Sacharidy
- 83.5 g
- Tuk
- 34.3 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Lemon curd
20 Min
Meringhe
2h
Freakshake gusto macarons
2h 40min
Pesche al forno ricoperte di meringa
45min
Semifreddo al caramello salato
11 Std.
Crème brûlée
1 Std. 10 Min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 Min
Piccole lemon meringue pie
2h 35min
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Torta Red velvet
3 Std.
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15min
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min