Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 170 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
- 300 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 180 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 200 g di burro a pezzi
- 4 uova grandi
- 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
- 150 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 4 albumi
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Protein
- 9.4 g
- Sacharidy
- 83.5 g
- Tuk
- 34.3 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Torta Sacher
3 Std. 30 Min
New York cheesecake
6h 30 min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30 min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 min
Pavlova ai frutti di bosco
5h 30min
Ganache al cioccolato bianco
12h 20 min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 godz.
Tartellette con curd ai lamponi
4h
Piccole lemon meringue pie
2 Std. 35 Min
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Coulis di fragole
20 min