Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 170 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
- 300 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 180 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 200 g di burro a pezzi
- 4 uova grandi
- 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
- 150 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 4 albumi
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Protein
- 9.4 g
- Sacharidy
- 83.5 g
- Tuk
- 34.3 g
- Vláknina
- 1 g
Alternativní recepty
Piccole lemon meringue pie
2j 35 menit
Lemon curd (di Luca Montersino)
25min
Pesche al forno ricoperte di meringa
45min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3u. 15min
Blanc manger
7h
Crema inglese
15min
Éclair alla crema di limone
4h
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30min
Bignè con pere e caramello al burro salato
5 Std. 30 Min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Crostata meringata all'arancia
30min