Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lievitino
- 10 g di lievito di birra fresco
- 100 g di latte
- 100 g di farina manitoba
Impasto
- 400 g di farina manitoba + q.b.
- 300 g di zucchero
- 1 limone, biologico, solo la scorza grattugiata
- 1 arancia, biologica, solo la scorza grattugiata
- 3 uova sbattute
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 15 g lievito di birra fresco
- 50 g di latte
- 20 g di Rum
- 20 g di Alchermes
- 20 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 150 g di gocce di cioccolato fondente
- 100 g di uvetta, ammollata in acqua per 10-15 minuti
Termine della preparazione
- 1 tuorlo sbattuto insieme ad un cucchiaio di latte
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Sacharidy
- 54.9 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciambellone con crema all'arancia
55 Min
Ciambellone alla frutta secca
55 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Maritozzo romano
11 godz.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Castagnole
1 Std. 20 Min
Tozzetti
1 godz. 30 min
Torcolo di San Costanzo
5 godz. 30 min
Ciaramicola
1h
Crescia al formaggio
3h 10min
Ciambelline al vino rosso
1h
Torta al testo
1h