Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů mrkve, na kousky
- 300 gramů pórku, na kousky
- 200 gramů tuřínu, na kousky
- 100 gramů brambor, na kousky (2 cm)
- 800 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli, jemné, plus extra dle chuti
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 200 gramů baby špenátu
- 40 gramů másla, na kousky
- 100 gramů rajčat, na kostky
- 8 vajec, chlazených (viz tip)
- 400 gramů bílého chlebu, toastového, nasucho opečeného, nakrájeného na proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 5.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pohankové noky do polévky
40 min
Zeleninová polévka, kuřecí prsa v balíčku se zeleninovou přílohou a vařenými vejci
1h 10min
Šťavnatý kořeněný jehněčí guláš s kumquatem
1 Std. 5 Min
Papriková polévka s bazalkovou pěnou
35min
Kuřecí polévka s kukuřicí a brokolicové terinky
1h 25min
Závitky z tresky a lososa s česnekovou omáčkou
No ratings
Dušené mrkvové a cuketové tagliatelle
35min
Krémová polévka ze zelené čočky s křepelčím vejcem
45 min
Cibulačka v chlebu
55min
Zeleninový krém
45 min
Polévka z batátů s rybími kousky
40 min
Drožďová polévka s pórkem
40 min