Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka
TM5 TM6

Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka

3.5 (2 hodnocení)

Suroviny

Pikantní jablka

  • 4 jablka na vaření (např. boskoop, bramley, reine des reinettes)
  • 2 čajové lžičky vanilkového cukru, domácí výroby
  • 4 badyány
  • 4 špetky zázvoru, mletého
  • 4 hřebíčky
  • 4 špetky skořice

Krevetový vývar

  • 150 gramů cibule, napůl
  • 20 - 30 gramů zázvoru, čerstvého, na tenké plátky
  • 1 chilli paprička, čerstvá, bez semínek
  • 15 gramů olivového oleje
  • 800 gramů syrových krevet, neoloupaných, omytých
  • 1400 gramů vody
  • 40 gramů rýžového vinného octa
  • 30 gramů rybí omáčky
  • 2 hřebíčky
  • 1 badyán
  • 3 špetky soli, dle chuti
  • 3 špetky pepře černého, mletého, dle chuti
  • 80 gramů čínských nudlí, dlouhých
  • 2 špetky wakame plátků (volitelně)
  • 100 gramů sójových klíčků
  • 15 sušených listů koriandru

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
1242 kJ / 296 kcal
Protein
21 g
Sacharidy
36 g
Tuk
6 g
Vláknina
3.3 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty