![Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154622.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pikantní jablka
- 4 jablka na vaření (např. boskoop, bramley, reine des reinettes)
- 2 čajové lžičky vanilkového cukru, domácí výroby
- 4 badyány
- 4 špetky zázvoru, mletého
- 4 hřebíčky
- 4 špetky skořice
Krevetový vývar
- 150 gramů cibule, napůl
- 20 - 30 gramů zázvoru, čerstvého, na tenké plátky
- 1 chilli paprička, čerstvá, bez semínek
- 15 gramů olivového oleje
- 800 gramů syrových krevet, neoloupaných, omytých
- 1400 gramů vody
- 40 gramů rýžového vinného octa
- 30 gramů rybí omáčky
- 2 hřebíčky
- 1 badyán
- 3 špetky soli, dle chuti
- 3 špetky pepře černého, mletého, dle chuti
- 80 gramů čínských nudlí, dlouhých
- 2 špetky wakame plátků (volitelně)
- 100 gramů sójových klíčků
- 15 sušených listů koriandru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1242 kJ / 296 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Thajský nudlový salát s hovězím masem
25 Min
Kuřecí stehenní řízky v satay omáčce
35 Min
Asijský salát s hovězím masem a nudlemi
1h
Hovězí na tamarindu s rýží
1h
Čínská polévka s krevetovými kuličkami
20min
Rychlá asijská hovězí polévka
40min
Pad thai
45min
Thajská polévka s krevetami
30min
Thajská polévka s krevetami (Tom Kha Goong)
40min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45min
Rychlé hovězí Massaman kari
40min
Polévka Tom Yum
15min