Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů vepřové krkovice, bez kosti, v jednom kuse
Solanka
- 1500 gramů vody, převařené, studené
- 180 gramů soli
- 1 polévková lžíce nakládací soli Pragandy
Marináda
- ½ čajové lžičky hořčičných semínek, bílých
- ½ čajové lžičky pálivé papriky
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 10 jalovcových kuliček
- 1 čajová lžička černého pepře, čerstvě umletého
- 1 čajová lžička krystalového cukru
- 10 kusů nového koření
- 1 čajová lžička sušené bazalky
- 1 čajová lžička saturejky, suché
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 5 bobkových listů
- 500 gramů řepkového oleje
- 10 mátových listů, čerstvých
- 2 snítky rozmarýnu, čerstvého, pouze jehličky,
- 1500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 450 kJ / 107 kcal
- Protein
- 6.4 g
- Sacharidy
- 0.2 g
- Tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sádlo se škvarky a tymiánem
2 Std. 5 Min
Drůbeží játrová paštika
6h 40min
Bílá klobása ve skle
1sa 20 dk
Domácí bylinkové pomazánkové máslo
15 Min
Sladká chilli omáčka
25min
Bílý jogurt
11h 10min
Lyonský salám
12h
Sůl z jehličí
5 Min
Pivní tyčinky se semínky
30 Min
Indická hořčice
15 Min
Domácí tvaroh
45 min
Vepřové řezy v hořčično-křenové marinádě
2 Std. 30 Min