Zařízení & příslušenství
Dušená šunka ve středozemní marinádě
Příprava 10min.
Celkový 50hod. 30min.
25 porcí
Suroviny
-
1000 gramů vepřové krkovice bez kosti, v jednom kuse
Solanka
-
1500 gramů vody převařené, studené
-
180 gramů soli
-
1 polévková lžíce nakládací soli Pragandy
Marináda
-
½ čajové lžičky hořčičného semínka
-
½ čajové lžičky červené papriky pálivé
-
1 čajová lžička sušené majoránky
-
10 jalovcových kuliček
-
1 čajová lžička černého pepře, čerstvě umletého
-
1 čajová lžička cukru
-
10 kusů nového koření
-
1 čajová lžička sušené bazalky
-
1 čajová lžička sušené saturejky
-
1 čajová lžička sušeného tymiánu
-
5 bobkových listů
-
500 gramů řepkového oleje
-
10 mátových listů, čerstvých
-
½ čajové lžičky sušeného rozmarýnu, mletého, pouze jehličky2 snítky čerstvého rozmarýnu pouze jehličky
-
1500 gramů vody
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
6.4 g
Kalorie
450 kJ /
107 kcal
Tuk
9.1 g
Vláknina
0 g
Sacharidy
0.2 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
To je nářez!
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Český chléb z žitného kvásku
15h 30min
Huspenina
2h 25min
Domácí ricotta
1h 15min
Masová dochucovací pasta
45min
Zeleninová dochucovací pasta
45min
Kuřecí dochucovací pasta
45min
Gulášové koření
5min
Zelené polévkové koření
5min
Vepřové řezy v hořčično-křenové marinádě
2h 30min
Libečková sůl
5min
Majonéza
5min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2h 5min