Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů vepřové krkovice, bez kosti, v jednom kuse
Solanka
- 1500 gramů vody, převařené, studené
- 180 gramů soli
- 1 polévková lžíce nakládací soli Pragandy
Marináda
- ½ čajové lžičky hořčičných semínek, bílých
- ½ čajové lžičky pálivé papriky
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 10 jalovcových kuliček
- 1 čajová lžička černého pepře, čerstvě umletého
- 1 čajová lžička krystalového cukru
- 10 kusů nového koření
- 1 čajová lžička sušené bazalky
- 1 čajová lžička saturejky, suché
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 5 bobkových listů
- 500 gramů řepkového oleje
- 10 mátových listů, čerstvých
- 2 snítky rozmarýnu, čerstvého, pouze jehličky,
- 1500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 450 kJ / 107 kcal
- Protein
- 6.4 g
- Sacharidy
- 0.2 g
- Tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sýr typu mascarpone
22h
Domácí máslo se zakysanou smetanou
40min
Drůbeží nářez
Brak ocen
Adžika
40min
Bílý jogurt
11h 10min
Lyonský salám
12h
Vepřové řezy v hořčično-křenové marinádě
2h 30min
Domácí tvaroh
45min
Domácí ricotta
1 Std. 15 Min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2 Std. 5 Min
Tatarská omáčka z bezvaječné majonézy
10min
Majonéza
5min