Zařízení & příslušenství
Dušená šunka ve středozemní marinádě
Příprava 10min.
Celkový 50hod. 30min.
25 porcí
Suroviny
-
1000 gramů vepřové krkovice bez kosti, v jednom kuse
Solanka
-
1500 gramů vody převařené, studené
-
180 gramů soli
-
1 polévková lžíce nakládací soli Pragandy
Marináda
-
½ čajové lžičky hořčičného semínka
-
½ čajové lžičky červené papriky pálivé
-
1 čajová lžička sušené majoránky
-
10 jalovcových kuliček
-
1 čajová lžička černého pepře, čerstvě umletého
-
1 čajová lžička cukru
-
10 kusů nového koření
-
1 čajová lžička sušené bazalky
-
1 čajová lžička sušené saturejky
-
1 čajová lžička sušeného tymiánu
-
5 bobkových listů
-
500 gramů řepkového oleje
-
10 mátových listů, čerstvých
-
½ čajové lžičky sušeného rozmarýnu, mletého, pouze jehličky2 snítky čerstvého rozmarýnu pouze jehličky
-
1500 gramů vody
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
6.4 g
Kalorie
450 kJ /
107 kcal
Tuk
9.1 g
Vláknina
0 g
Sacharidy
0.2 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
To je nářez!
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Domácí ricotta
1hod. 15min.
Indický sýr panýr (Paneer)
4hod. 5min.
Bílá klobása ve skle
1hod. 20min.
Lyonský salám
12hod.
Žitné placky
2hod. 10min.
Kořenicí směs čína
5min.
Vepřové řezy v hořčično-křenové marinádě
2hod. 30min.
Bramborový chléb s rozmarýnem
3hod. 30min.
Sladká chilli omáčka
25min.
Čerstvý sýr
10min.
Český chléb z žitného kvásku
15hod. 30min.
Sádlo se škvarky a tymiánem
2hod. 5min.