Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 jalovcových kuliček
- 4 stroužky česneku
- 4 kusy nového koření
- 5 - 10 gramů soli, hrubé
- 3 hřebíčky
- 2 bobkové listy
- 1 polévková lžíce černého pepře, celého
- 1 polévková lžíce sušené majoránky
- 1 polévková lžíce sušeného tymiánu
- 1 polévková lžíce sušeného rozmarýnu, mletého
- ½ čajové lžičky cukru
- 1 ½ čajové lžičky hořčice
- 1 ½ - 2 rovné čajové lžičky strouhaného křenu, konzervovaného
- 1000 gramů vepřové pečeně, bez kostí
- 1500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 296 kJ / 70 kcal / 296 kJ / 70 kcal
- Protein
- 8.4 g / 8.4 g
- Sacharidy
- 0.2 g / 0.2 g
- Tuk
- 4 g / 4 g
- Vláknina
- 0 g / 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Vepřové závitky s rýží
55min
Dušená šunka ve středozemní marinádě
50 godz. 30 min
Drůbeží játrová paštika
6 Std. 40 Min
Sekaná s bramborami
1h
Marinované papriky
55min
Vepřové maso na česneku se zeleninou a bramborami
1h
Katův šleh
35min
Zapečený květák s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou
1h 50min
Vepřenky
25min
Moravské zelí
25min
Moravské koláče
3h