Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vejce
- 2 vejce, z chladničky
- voda, k naplnění po značku 1 l
Těsto
- 125 gramů másla, vychlazeného, na kousky
- 250 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce vody
- 1 čajová lžička soli
Náplň
- 300 gramů tuňáka konzervovaného v oleji, scezeného
- 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
- 30 gramů citrónové šťávy
- 1 žloutek
- 3 kusy ančoviček v oleji, scezených
- 10 gramů olivového oleje
- 10 gramů medu
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 30 gramů rukoly
- 100 gramů cherry rajčat
- 20 gramů nakládaných kaparů, scezených
- 50 gramů červené cibule, nakrájené na kroužky (1 mm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1332 kJ / 318.4 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 26.9 g
- Tuk
- 16.9 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 337.6 mg
Alternativní recepty
Krůtí roláda s noky z hráškového pyré
35 min
Slaný zapečený tvaroh se šunkou a zeleninou
45 min
Paprika a pórek s balzamikem
30 min
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
1h 15min
Massaman curry s kuřecím masem
1h 40min
Nadýchané placky s kuřecími hamburgery
45 min
Těstovinový salát se sušenými rajčaty
1h 40min
Losos en crôute s citrónovým rizotem
1h 15min
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45 min
Řecké tzatziki
20 min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2h
Křupavá sekaná
1h