Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Broccoliterrines
- 500 g water
- 400 g broccoliroosjes
- boter om in te vetten
- 4 eieren
- 150 g room, min. 30% vet
- 1 - 1 ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
Chowder van kip en maïs
- 2 teentjes knoflook
-
140
g uien, gehalveerd
nebo 140 g sjalotten, gehalveerd - 60 g boter, in stukken
- 280 - 320 g zoete maïskorrel, uit blik, uitgelekt
- 350 - 400 g kippenborsten, ontveld en ontbeend, in stukken (3 cm)
- 900 g water
-
2
tl kippenbouillonpasta, huisgemaakt
nebo 2 blokjes kippenbouillon (elk voor 0,5 l) - 1 verse groene chilipeper (b.v. jalapeño), zonder zaadlijsten, fijngehakt (volitelně)
-
200 - 300
g room
nebo 200 - 300 g zure room - ½ tl zout
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 2 el verse koriander, enkel de blaadjes, gehakt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 1537 kJ / 367 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 min
Crème karamel (flan)
5sa 30 dk
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1h
Karamel varkensvlees
45 min
Vloeibare karamel
25 Min
Asperge-langoustine terrine
10 Std.
Pâté in korst
10 Std.
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40 min
Gestoomd volkorenbrood
2h
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50min
Rundergoulash met deegballetjes
1h 30min
Sabayon (Zabaglione)
15 min