Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g water
- 100 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 3 level tsp dried yeast (10 g)
- 1 tsp sugar
- 550 g flour, plus extra for dusting
- 100 g fine semolina
- 1 ½ tsp salt
- 100 g fresh za’atar leaves, washed and dried
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Protein
- 3.9 g
- Sacharidy
- 25.3 g
- Tuk
- 6.3 g
Alternativní recepty
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Spinach Fatayers
2 Std.
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Cheese sambousek
1 godz. 45 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min