Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g water
- 100 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 3 level tsp dried yeast (10 g)
- 1 tsp sugar
- 550 g flour, plus extra for dusting
- 100 g fine semolina
- 1 ½ tsp salt
- 100 g fresh za’atar leaves, washed and dried
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Protein
- 3.9 g
- Sacharidy
- 25.3 g
- Tuk
- 6.3 g
Alternativní recepty
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
'Qamar el-din' juice
5 min
Umali
1hod. 25min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Za'atar flat bread (mankouche)
1hod. 35min
Cheese sambousek
1h 45 min
Cheese pies
1hod. 25min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Spinach Fatayers
2 Std.