Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g onions, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp Arabian spice mix
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 15 sprigs fresh coriander, 10 sprigs roughly chopped and 5 sprigs finely chopped
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into pieces (volitelně)
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
-
600
g fresh salmon fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces
nebo 600 g white fish fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces - 2 loomi (dried limes), pierced with a knife
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 15 g toasted pine nuts, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Protein
- 23.1 g
- Sacharidy
- 40.2 g
- Tuk
- 18.9 g
Alternativní recepty
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
'Qamar el-din' juice
5 Min
Semolina cake (namoura)
1h 50 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Arabian spice mix
5 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Salmon kabsa
40 Min