Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
120
g Parmesan peyniri, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
nebo sert peynir (eski kaşar, gravyer ) - 400 g patlıcan
- 50 g zeytinyağı
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 3 diş sarımsak
- 1 karışık biber, yeşil veya kırmızı, küçük parçalara bölünmüş (yakl. 150 gr)
- 400 g domates, konserve, suyuyla birlikte
-
120
g kırmızı şarap
nebo su -
1
yk kuru kekik
nebo 1 yk mercanköşk, kuru - 1 tk toz zencefil
- 1 - 2 tk tuz, damak tadına göre
- ½ tk toz karabiber
- 200 g kırmızı mercimek, bol suda 1 saat ıslatılıp süzdürülmüş
- 60 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1-2 cm), oda sıcaklığında
- 500 g süt
- 60 g un
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1917 kJ / 458 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 7.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sebzeli Levrek Çorbası
40 Min
Tavuk Topları ile Lahana Çorbası
2h 30min
Zencefilli Köpüklü Şarap
40 Min
Kremalı ve Sebzeli Tavuk Çorbası
1 Std. 30 Min
Ispanaklı Yoğurtlu Pancarlı Kek
1h 45min
Ezogelin Çorbası
1 Std. 5 Min
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50 Min
Fırında Ispanaklı Yumurta
35 min
Etli Bamya
1ωρ. 10 λεπτ.
Orman Kebabı
1h
Kabaklı Bezelye Çorbası
1h
Etli Biber Dolması
1ωρ. 20 λεπτ.