
Kompatibilní verze
Kapusta plněná žampióny s hříbkovou omáčkou (golabki)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1400 gramů vody
- 8 kapustových listů
- 200 gramů rýže
- 100 gramů cibule na kousky
- 500 gramů žampiónů napůl
- 30 gramů másla
- 1 čajová lžička soli podle chuti
- 1 špetka pepře černého, mletého podle chuti
- 1 kostka bujónu
- 100 gramů taveného sýru
- 20 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce smetany 30% tuku
- 10 gramů hříbků, sušených předem namočených (1 hodinu)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 325 kcal / 1364 kJ
- Protein
- 11 g
- Tuk
- 10 g
- Sacharidy
- 50 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pórkový dort (Porreetorte)
1hod. 30min
Morkové knedlíčky Anuše Kejřové
25min
Kadeřávek s pikantní zálivkou
15min
Hráškové pesto se špenátem
15min
Krabí balíčky
Žádné hodnocení
Teplý zeleninový salát, máslová pěna a krusta z bílé veky
35min
Křupavoučký květák
1hod.
Pagáče
1hod. 35min
Jehněčí s cizrnou
1hod. 5min
Zabijačková černá polévka
35min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30min