Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Farsz
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju
- 150 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
Ciasto
- 500 g wody
- 700 g batatów, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 300 - 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
- olej, do smażenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1652.4 kJ / 394.7 kcal
- Protein
- 11.8 g
- Sacharidy
- 47.4 g
- Tuk
- 18.4 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Klopsiki z serem feta
30 min
Kniszki ziemniaczane
2h
Sycylijskie arancini
2u. 50min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30min
Kibiny litewskie
25 min
Rolada makaronowa z mięsem
1h 30min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 Std. 10 Min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 Std.
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1h 25 min
Empanadas z wołowiną
3u. 40min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1sa 35 dk