Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g red split lentils
- 600 g water
- 120 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 400 g aubergines
- 50 g olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 pepper, green or red, cut into pieces (approx. 150 g)
- 400 g tomatoes, canned, including juice
- 20 g vinegar
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g butter, plus extra for greasing
- 500 g milk
- 40 g flour
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1917 kJ / 458 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 7.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Red Lentil Soup
40 min
Lentil moussaka
3h 30min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1 godz. 20 min
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1h 40min
Mediterranean pearl barley risotto
1h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min