
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g red split lentils
- 600 g water
- 120 g Parmesan cheese cut into pieces
- 400 g aubergines
- 50 g olive oil
- 200 g onions cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 pepper green or red, cut into pieces (approx. 150 g)
- 400 g tomatoes, canned including juice
- 20 g vinegar
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g butter plus extra for greasing
- 500 g milk
- 40 g flour
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 458 kcal / 1917 kJ
- Protein
- 21 g
- Tuk
- 25 g
- Sacharidy
- 33 g
- Vláknina
- 7.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2hod.
Creamy White Beans and Leeks
20min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1hod. 5min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Chickpea Gratin
1hod.
Lentil Moussaka
3hod. 30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1hod. 30min
Polenta Cake
1hod.
Carrot and Peanut Bake
55min
Lentil moussaka
2hod. 20min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min