Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 70 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben und Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 2 Eier (Kl. M)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Zucker
- 50 g Honig, flüssig
- 75 g Sahne
- 250 g Mandeln, gehobelt
Füllung und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 75 g Vanillepuddingpulver
- 225 g Zucker
- 750 g Aprikosen
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 3 EL Zitronensaft
- 100 g Wasser
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 750 g Sahne
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 56 g
- Tuk
- 31 g
Alternativní recepty
Bienenstich
3h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Biskuitdessert Zuppa inglese
2h 30min
Weihnachtliche Opernschnitte
1 Std. 50 Min
Melonen-Käsekuchen
3h 45min
Schoko-Biskuitrolle
14h
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Himmlisches Manna
2h
Zwetschgen-Donauwelle
2h 30min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Butter-Apfel-Kuchen
3h