Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla
- 150 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
- 35 g di zucchero
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 100 g di latte
- 25 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 tuorli
Crema di ricotta
- 280 g di zucchero
- 800 g di ricotta fresca, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- 280 g di confettura di visciole
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di panna (min. 30% di grassi)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2343 kJ / 560 kcal
- Protein
- 12.6 g
- Sacharidy
- 85.5 g
- Tuk
- 18.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciambellone alla frutta secca
55min
Ciambellone con crema all'arancia
55min
Tortine alla creme brulèe
1h 5min
Torta della nonna
1h 30min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Pizza di pasqua dolce
3ωρ.
Torcolo di San Costanzo
5 Std. 30 Min
Crostata ai cachi
1h
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Ciambellone integrale noci e fichi
2 Std.
Crostata integrale ricotta e cioccolato
2h 50 min
Crostata ai frutti di bosco
2 Std. 30 Min