Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pasta frolla alle nocciole
- 75 g di nocciole tostate
- 140 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 110 g di burro morbido a pezzi
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 25 g di crema gianduia
- 1 uovo, leggermente sbattuto
Ripieno
- 150 g di zucchero
- 50 g di nocciole tostate
- 130 g di burro
- 2 uova medie
- 100 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 1 punta di coltello di vaniglia in polvere
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di crema gianduia
- nocciole tostate, a piacere
- granella di nocciole, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1054.4 kJ / 252 kcal
- Protein
- 4.3 g
- Sacharidy
- 29.6 g
- Tuk
- 12.9 g
- Nasycený tuk
- 5.8 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 17.4 mg
Alternativní recepty
Biscotti alla nocciola
2h
Tartufi al cioccolato e crema al Whisky
1 godz. 10 min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1 godz. 30 min
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta sandwich al cioccolato
45 min
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4h
Torta cremosa al limone
2h 30min
Crostata di mandorle e ricotta
1 godz. 10 min
Crostata di marmellata o confettura
1 godz. 10 min
Torta di mele e nocciole
1h
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1 godz. 30 min
Torta della nonna
1 godz. 30 min