Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 EL frischer Salbei, Blättchen abgezupft
- 100 g Semmelbrösel
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 220 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 800 g Wasser
- 100 g Weizenmehl, griffig
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- 250 g Bröseltopfen
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2095 kJ / 501 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Germknödel
1h
Germknödel mit Wildkräutern und Paradeisragout
1 Std. 25 Min
Mohnnudeln
1h 30min
Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto
3ωρ.
Semmelknödel
50 Min
Käsespätzle
45min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
2 Std. 15 Min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1h