
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Blätterteigstangerl
- 1 Packung Blätterteig (270 g)
- 1 Eidotter verquirlt
- 3 EL Sesam, schwarz
Kräutersuppe
- 1 Bund frische Dille Spitzen abgezupft
- 1 Bund frische Petersilie Blättchen abgezupft
- 100 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
- 80 g Zwiebeln geviertelt
- 1 Knoblauchzehe klein
- 20 g Butter weich, in Stücken
- 50 g trockener Weißwein
- 600 g Wasser
- 250 g Schlagobers
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
nebo 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL getrockneter Thymian
- 2 Prisen Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Muskatnuss, gemahlen
- 2 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- 4 EL Crème fraîche zur Dekoration
- 4 EL Kresse zur Dekoration
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 747 kcal / 3121 kJ
- Protein
- 10.5 g
- Tuk
- 61.5 g
- Sacharidy
- 34.3 g
- Vláknina
- 3.1 g
Alternativní recepty
Aromatische Kressesuppe
30min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55min
Velouté von Topinambur
30min
Neunkräutersuppe
25min
Butternockerl
40min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Eachtlengsuppe
45min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min