Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Blätterteigstangerl
- 1 Packung Blätterteig (270 g)
- 1 Eidotter, verquirlt
- 3 EL Sesam, schwarz
Kräutersuppe
- 1 Bund frische Dille, Spitzen abgezupft
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 20 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g trockener Weißwein
- 600 g Wasser
- 250 g Schlagobers
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
nebo 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL getrockneter Thymian
- 2 Prisen Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Muskatnuss, gemahlen
- 2 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- 4 EL Crème fraîche, zur Dekoration
- 4 EL Kresse, zur Dekoration
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3121 kJ / 747 kcal
- Protein
- 10.5 g
- Sacharidy
- 34.3 g
- Tuk
- 61.5 g
- Vláknina
- 3.1 g
Alternativní recepty
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 Min
Bröselknödel
40 Min
Kräuterschöberlsuppe
35 Min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50 Min
Aromatische Kressesuppe
30 Min
Käsenockerl "Tricolore"
50 Min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Eachtlengsuppe
45 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45 Min