Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 900 g Fleischtomaten
- 500 g frische rote Ribiseln
- 200 g roter Paprika, in Stücken (2 cm)
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g frischer Ingwer, geschält in Scheiben (2-3 mm)
- 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 70 g Tomatenmark
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 1 Msp. Piment, gemahlen
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 3 - 6 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen (siehe Variation)
- 2 TL Salz, unjodiert
- 60 - 80 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 50 g Zucker
- 800 g Wasser
- Nutriční hodnoty
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1003 kJ / 239 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 12 g
Alternativní recepty
Waldbeerenmarmelade
55min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Powidl
8h
Tomaten-Ketchup
40min
Tomatenketchup
1 godz. 15 min
Brombeer-Vanille-Sirup
2 godz. 15 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55min
Heidelbeermarmelade
55min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Erdbeermarmelade
25min