Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 900 g Fleischtomaten
- 500 g frische rote Ribiseln
- 200 g roter Paprika, in Stücken (2 cm)
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g frischer Ingwer, geschält in Scheiben (2-3 mm)
- 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 70 g Tomatenmark
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 1 Msp. Piment, gemahlen
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 3 - 6 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen (siehe Variation)
- 2 TL Salz, unjodiert
- 60 - 80 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 50 g Zucker
- 800 g Wasser
- Nutriční hodnoty
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1003 kJ / 239 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 12 g
Alternativní recepty
Orangenmarmelade "Die Englische"
1sa 10 dk
Powidl
8 Std.
Waldbeerenmarmelade
55min
Brombeer-Vanille-Sirup
2h 15 min.
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Fruchtiger Pfirsichessig
1h
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1sa 10 dk
Erdbeermarmelade
25 min.
Kräutersenf
336h 30 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Italienische Tomatensauce
2h 5min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min