Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g Kalbsfleisch, sehnenfrei, in Stücken (3 cm), aus der Schulter, angefroren
- 20 g Bacon, in Stücken
- 2 Sardellenfilet, in Öl, abgetropft
- 80 g Schalotten
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 60 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Brötchen, vom Vortag, in lauwarmem Wasser eingeweicht und gut ausgedrückt
- 1 Ei (Kl. M)
-
1
TL Muskatblüte (Macis), gemahlen
nebo 1 TL Muskat, gemahlen - 1 Zitrone, Bio, 2 EL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Mehl
- 100 g Weißwein, trocken
- 100 g Milch
- 300 g Kalbsfond
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Nelke
- 250 g Sahne
- 40 g Kapern, klein
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1655 kJ / 395 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 24 g
Alternativní recepty
Remoulade
10min
Königsberger Klopse vom Kalb
1 Std.
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3h
Porree-Hackfleisch-Suppe
1 Std.
Porree-Hackfleisch-Suppe
35 Min
Sauce Hollandaise
15 min.
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 Min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min
Möhrencurry mit Hackbällchen
45 Min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40min
Hühnerfrikassee
1 godz. 20 min