Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 g Rosinen
- 30 g Rum
- 180 g Wasser, kalt
- 50 g Milch, kalt
- 15 g frische Hefe
- 40 g Zucker
- 450 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Hartweizengrieß, fein (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- Öl zum Einfetten
- 1 Eigelb
- 1 EL Sahne (Schlagobers)
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1051 kJ / 251 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Frühstückskipferl
17h 15 min
Speck-Käse-Stangerl
14u. 45min
Milchbrötchen
4h
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Dinkelkranz
4h
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min
Apfelmäuse
2h 30min