Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 cibule, napůl
- 200 gramů anglické slaniny, na větší kostky
- 1350 gramů vody
-
2
vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 kostky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ¼ čajové lžičky majoránky, sušené
- ¼ čajové lžičky tymiánu, sušeného
- ¼ čajové lžičky pepře, mletého
- 900 gramů brambor, nakrájených (cca 2 cm)
- 450 gramů mražené směsi hrášku a mrkve
- 10 vídeňských párků (nožiček), na kousky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2153 kJ / 513 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 33 g
- Vláknina
- 7.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jarní polévka s bylinkovými kostkami
40min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25min
Zeleninová polévka a vejce v kokotce se špenátem
1 Std.
Mrkvová krémová polévka
30 Min
Kmínová polévka s bramborami
30 Min
Chlebová polévka
25min
Zeleninová polévka s těstovinami
50min
Hrstková polévka
10 Std. 40 Min
Květáková polévka s krutony
30 Min
Hrachová krémová polévka
25min
Čočková polévka
1h 35min