Kompatibilní verze
Rajčatová polévka s krutony a špenátová omeleta se zeleninou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů středně tvrdého sýru (např. gruyère, ementál, cheddar), na kousky
- 2 stroužky česneku
- 50 gramů extra panenského olivového oleje
-
50
gramů pečiva, staršího, na kousky (1-2 cm)
nebo 50 gramů staršího bílého chleba, na kousky (1-2 cm) - 200 gramů špenátu, mraženého, sekaného, rozmrazeného
- 4 vejce
- 1 čajová lžička soli, jemné
- 50 gramů cibule, napůl
- 50 gramů mrkve, na kousky
-
700
gramů zralých rajčat, na kousky
nebo 700 gramů sekaných rajčat v plechovce - 6 - 8 lístků bazalky
- 500 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 400 gramů směsi zeleniny (např. paprika, cuketa, lilek), na kousky (2-3 cm)
- extra panenský olivový olej, pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 6.5 g
Alternativní recepty
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30min
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40 min
Polévka oranžová z dýně
35min
Salát z červené čočky s uzeným pstruhem
40 min
Rajčatovo-fazolový salát
30min
Okurková polévka s krevetovým špízem
35min
Polévka miso a mořské plody s rýží a rýžovým vínem
Žádné hodnocení
Polníčková krémová polévka a brokolice s olivovou omáčkou
45 Min
Marocké jehněčí s kuskusem
Žádné hodnocení
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1h