Rajčatová polévka s krutony a špenátová omeleta se zeleninou
TM5 TM6

Rajčatová polévka s krutony a špenátová omeleta se zeleninou

4.9 (11 hodnocení)

Suroviny

  • 60 gramů středně tvrdého sýru (např. gruyère, ementál, cheddar), na kousky
  • 2 stroužky česneku
  • 50 gramů extra panenského olivového oleje
  • 50 gramů pečiva, staršího, na kousky (1-2 cm)
    nebo 50 gramů staršího bílého chleba, na kousky (1-2 cm)
  • 200 gramů špenátu, mraženého, sekaného, rozmrazeného
  • 4 vejce
  • 1 čajová lžička soli, jemné
  • 50 gramů cibule, napůl
  • 50 gramů mrkve, na kousky
  • 700 gramů zralých rajčat, na kousky
    nebo 700 gramů sekaných rajčat v plechovce
  • 6 - 8 lístků bazalky
  • 500 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
    nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 400 gramů směsi zeleniny (např. paprika, cuketa, lilek), na kousky (2-3 cm)
  • extra panenský olivový olej, pro servírování

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
1654 kJ / 395 kcal
Protein
17 g
Sacharidy
19 g
Tuk
26 g
Vláknina
6.5 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty