Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
桂圓年糕
- 50 克 桂圓乾
- 85 克 米酒
- 160 克 冰糖粉
- 10 克 油
- 240 克 水
- 300 克 糯米粉
芋絲肉丸
- 400 克 芋頭 ,去皮、切塊(約3公分)
- 3 茶匙 五香粉
- 1 ½ 茶匙 糖
- 1 茶匙 鹽
- 3 茶匙 地瓜粉
- 3 茶匙 水
- 15 克 薑 ,切塊
-
350
克 豬前腿肉 (胛心肉),切塊(約3公分),先放入冰箱冷凍30分鐘
nebo 350 克 梅花肉 ,切塊(約3公分),先放入冰箱冷凍30分鐘 - ½ 大匙 醬油
- 1 大匙 香油
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 大匙 油蔥酥
- 15 克 蔥 ,切蔥花
- 1 大匙 太白粉
- 油 ,少許,抹油用
福菜肉片湯
- 40 克 福菜 ,切段,先以清水沖洗去除鹽和沙土
- 20 克 薑 ,切絲
- 10 克 香油
- 250 克 白蘿蔔 ,去皮、切塊(約3公分)
- 1000 克 水
- 1 塊 高湯塊 (volitelně)
- 150 克 梅花肉 ,切片(厚約0.3公分)
- 1 - 1 ½ 茶匙 白胡椒粉 ,依個人口味調整
- ¼ - ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- 30 克 甜辣醬 (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 人份
- Kalorie
- 2704.8 kJ / 646.5 kcal
- Protein
- 21.3 g
- Sacharidy
- 102.8 g
- Tuk
- 16.6 g
- Vláknina
- 5.3 g