Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 50 g toucinho cortado em cubos pequenos
- 10 g massa de pimentão
- 3 - 5 pés de poejo, só as folhas
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1200 g água
- 50 g vinagre
- 6 ovos
- 300 g pão alentejano de véspera cortado em fatias muito finas
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1342.6 kJ / 320.9 kcal
- Protein
- 12.6 g
- Sacharidy
- 27.7 g
- Tuk
- 17.5 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 1139.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Açorda de marisco
30 min
Farófias
20 min
Pasteta
2j
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 menit
Arroz-doce
40 min
Risoto de vinho de Carcavelos
1j
Sopa alentejana
30 min
Sopa de beldroegas e tomate
50 menit
Tomatada de bacalhau bragançana
35 Min
Ensopado de cabrito
40 min
Tarte de nata
8h
Açorda alentejana de bacalhau
30 min