Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bolognese
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Möhren, in Stücken
- 150 g Staudensellerie, in Stücken
- 4 EL Olivenöl
- 10 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 1 TL Tomatenmark
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 100 g Rotwein
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 100 g Geflügelfond
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 1 TL Oregano, getrocknet
Béchamel und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 125 g Mozzarella, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 600 g Milch
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat, frisch gerieben
- 12 Lasagneplatten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4358 kJ / 1041 kcal
- Protein
- 51 g
- Sacharidy
- 57 g
- Tuk
- 64 g
Alternativní recepty
Tomatensauce für Tortellini-Auflauf
50min
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1 godz.
Knoblauch-Spaghetti mit Robiola, Basilikum-Tomaten-Sauce und Ofentomaten
1h 20 min
Nudel-Hack-Auflauf
2h
Kartoffelgratin XXL
1h 30 min
Sizilianischer Nudelschnecken-Auflauf
6h 30min
Seezungenröllchen mit Pilzfüllung
50min
Béchamelsauce
10min
Lasagne al forno
2 Std. 10 Min
Mini-Burger
40 menit
Aprikosen-Curry-Sauce
35min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40 menit