Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sweet and sour sauce
- 60 g white sugar
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 100 g pineapple juice
- 1 tsp cornflour
Spring rolls
- 200 g cabbage, cut in pieces
- 3 - 5 sprigs fresh coriander, to taste (optional)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g dried shiitake mushroom, cut into slices
- 150 g spring onions/shallots, trimmed and cut in pieces
- 12 canned water chestnuts, cut into halves
- 150 g carrot, cut into pieces
- 50 g sesame oil
- 100 g pork mince
- 100 g peeled raw prawns, deveined and roughly chopped
- 2 tbsp soy sauce
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tsp cornflour
- 20 spring roll pastry sheets (see Tips)
- water, for sealing
- oil, for frying
- 1 egg, beaten
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 439.7 kJ / 104.7 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 7.9 g
- Tuk
- 6.2 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 289.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wonton soup
1h
Chilli lime sauce
5min
Lime meringue tartlets
2h 40min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Caramelised onion jam gravy
2u. 5min
Chilli and apple jelly
4h 15min
Prawn wontons
2h
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min
Cha gio (spring rolls)
55 min