Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ginger beef marinade
- 1 garlic clove
- 15 g fresh ginger, peeled and cut into slices
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 200 g beef rump steak, cut into thin strips (approx. 3 x 0.5 cm)
- 2 tsp cornflour
- 15 g honey
- 70 g teriyaki sauce
- 20 g sesame oil
- 20 g sake
- 15 g lime juice
Rice
- 180 g short-grain white rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt, plus extra to season
Ginger beef and sugar snap peas
- 10 g sesame oil
- 250 g sugar snap peas, trimmed
- 6 spring onions/shallots, cut into thin slices (5 mm)
- 1 tsp toasted sesame seeds, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3270.9 kJ / 778.8 kcal
- Protein
- 36.1 g
- Sacharidy
- 107.4 g
- Tuk
- 20.1 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Vláknina
- 11.9 g
- Sodík
- 2426.8 mg
Alternativní recepty
Kung Pao chicken
1 godz. 30 min
Quick massaman beef curry
40 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM6)
4h
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Korean beef bowl
1 godz. 10 min
Korean barbecue pork with rice salad
40 min
Chicken teriyaki
20 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Beef brisket chilli con carne
7ωρ.