Kompatibilní verze
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Protein
- 73.8 g
- Sacharidy
- 30.1 g
- Tuk
- 42.3 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 10.3 g
- Sodík
- 1812.8 mg
Alternativní recepty
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50 Min
Lamb sfiha
1 godz. 20 min
Kashta cream
10 min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Lamb Kibbeh
1h 30min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Samke harra
35min
Tuna empanadas
2 Std.
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lentil purée (Moujadarra)
1 godz. 20 min