Kompatibilní verze
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Protein
- 73.8 g
- Sacharidy
- 30.1 g
- Tuk
- 42.3 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 10.3 g
- Sodík
- 1812.8 mg
Alternativní recepty
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Baba ghanoush
1h
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4 Std. 30 Min
Samke harra
35 min
Hungarian goulash
1 godz. 30 min
Tarator (tahini dip)
5 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55 min