
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g brown onion cut into thin slices
- 200 g brown onion cut into pieces
- 60 g sunflower oil plus extra for frying
- 300 g dried lentils (brown)
- 1600 g water
- 2 tsp salt plus extra to taste
- 1 pinch ground white pepper plus extra to taste
- 50 g basmati rice rinsed
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 337.4 kcal / 1417.1 kJ
- Protein
- 13.7 g
- Tuk
- 14.4 g
- Sacharidy
- 33.9 g
- Vláknina
- 8 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Sodík
- 941.7 mg
Alternativní recepty
Chicken moghrabieh
25hod. 15min
Arabian ice cream
10hod. 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1hod. 10min
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min
Lentil puree (moujadarra)
1hod. 25min
Fish tagine with tahini
1hod. 15min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1hod. 30min
Tarator (tahini dip)
5min
Spiced rice pudding (meghli)
50min