Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g olive oil
- 50 g soy sauce
- ½ tsp brown sugar
- 1 lemon, zest and juice
- 4 skinless salmon fillets (150-180 g each)
- 100 g eschalots, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 100 g leek, white part only, cut into pieces
- 20 - 30 g fresh ginger, peeled (volitelně)
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 350 g frozen green peas
- 450 g water
- 2 tsp salt
- 400 g broccoli
- 2 pinches ground black pepper
- 50 - 100 g pouring (whipping) cream, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 664 kcal
- Protein
- 46 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 43 g
- Vláknina
- 9.4 g
Alternativní recepty
Tuna nicoise salad (gut health)
1 Std. 15 Min
Pea and ginger soup, Lemon salmon with broccoli
50min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Steamed salmon with broccoli pesto
25 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Whole cauliflower with pea purée
40min
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Broad bean bruschetta
30min
Salmon rice bowl (gut health)
45min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Jambalaya
35min
Salmon with yoghurt dressing
55 min