Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g tahini
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 garlic cloves
- 100 - 200 g water (see Tips)
- 100 - 120 g lemon juice, to taste
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- Nutriční hodnoty
- na 437 g
- Kalorie
- 5125.1 kJ / 1224.9 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 52.3 g
- Tuk
- 107.9 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Vláknina
- 19.2 g
- Sodík
- 1403.7 mg
Alternativní recepty
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Tahini dip (tarator)
5 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Raw kibbeh
15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Samke harra
35 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Toum
15 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min