Kompatibilní verze
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g wody
- 160 - 180 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 8 żółtek
- 20 g mąki pszennej
-
20
g skrobi ziemniaczanej
nebo 20 g skrobi kukurydzianej - masło, do natłuszczenia form
- 2 opakowania ciasta francuskiego (500-550 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 804.7 kJ / 192.2 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Sacharidy
- 15.9 g
- Tuk
- 13.1 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Korzenny crème brulée
3u. 30min
Kawowy crème brûlée
2u. 45min
Mazurek różany
1 Std. 40 Min
Karmelowe fondant
15min
Ciasto frangipane
1h 45 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4h 40 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4h 40 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1h 55min
Tarta cytrynowa z bezą
2h 30 min