Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kruche ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 100 g wody
Nadzienie
- 500 g miąższu dyni Hokkaido, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm plastry
- 200 g mleka
- 30 g masła
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 opakowanie sera brie (150 g), pokrojonego w 5 mm plastry
- 1 opakowanie szynki, w plastrach (150 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1312 kJ / 313.6 kcal
- Protein
- 10.4 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 17.1 g
- Nasycený tuk
- 10.4 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 810 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Straszne przekąski
1h 30min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Wielkanocny baranek z makiem
2 Std. 15 Min
Czarna pizza z duchami
1h 40min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1h 45min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 Std. 30 Min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Indyk w kruchym cieście
1h 30min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1h 5min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2h 10min
Makaron z pesto z buraka
25 Min