Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů pšenice špaldy
- 110 gramů vody
- 250 gramů suchého bílého vína
- 1 čajová lžička medu
- 30 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 300 gramů špaldové mouky, plus trochu navíc na pomoučnění
- 100 gramů olivového oleje, plus trochu navíc na potření
- 2 čajové lžičky soli
- 50 gramů listů kopřivy dvoudomé, na proužky a trochu navíc na ozdobu
- 100 gramů sýru feta, na kostky
- 1 čajová lžička semínek černuchy seté (černého kmínu)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 7090 kJ / 1694 kcal
- Protein
- 45 g
- Sacharidy
- 205 g
- Tuk
- 67 g
- Vláknina
- 26 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kakaové muffiny z červených fazolí
35 Min
Plněné kapustové listy s rajčaty
Žádné hodnocení
Papriková polévka s bazalkovou pěnou
35 Min
Badyánový likér
Žádné hodnocení
Zmrzlina z kozího sýra s pivním sirupem
Žádné hodnocení
Krekry s konopným semínkem a kyselým zelím
1 Std.
Veganský parmazán
15 Min
Mandlový chlebíček z karobové mouky
1 Std. 10 Min
Terina z rajčat
25 Std. 20 Min
Zapečený chléb s pórkem a parmazánovým krémem
Žádné hodnocení
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40 Min
Chai masala sušenky (bez cukru)
35 Min