Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
- 600 gramů moučných brambor, oloupaných, na kousky (2 cm)
- 600 gramů srnčího hřbetu
- 2 polévkové lžíce řepkového oleje
- 20 gramů másla, studeného, na kousky
- 300 gramů mrkve, na plátky (3 mm)
- 70 gramů másla, studeného, na kousky
-
20
gramů bramborového škrobu
nebo 20 gramů kukuřičného škrobu - 1 žloutek
- ¼ čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 50 gramů cibule, napůl
- 50 gramů borůvek, plus na ozdobu
- 150 gramů zeleninové směsi do polévky (mrkev, celer, petržel, žlutá řepa), na kousky
- 100 gramů červeného vína
- ½ polévkové lžíce koření na zvěřinu, domácí výroby
- 2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- ½ čajové lžičky cukru
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 2 stonky čerstvého tymiánu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2436 kJ / 582 kcal
- Protein
- 39 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Losos s kokosovým chilli přelivem
30min
Mořský vlk v aromatické solné krustě
55 Min
Králík na špenátovém lůžku
1h 10min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1h
Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice
1h 30min
Špenátový dip
15 Min
Dušené králičí kousky
1h
Bramborovo-lososové karbanátky s brokolicí a avokádový salát
45 Min
Krůtí stehno se slaninou a bramborami
1 Std. 45 Min
Losos s bramborami, brokolicí a koprovou omáčkou
1h 10min
Krůtí prsa s rýží
1h 5 min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45 Min