Srnčí s bramborovými pusinkami a mrkví
TM5 TM6

Srnčí s bramborovými pusinkami a mrkví

4.4 (5 hodnocení)

Suroviny

  • 700 gramů vody
  • 2 čajové lžičky soli
  • 600 gramů moučných brambor, oloupaných, na kousky (2 cm)
  • 600 gramů srnčího hřbetu
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 20 gramů másla, studeného, na kousky
  • 300 gramů mrkve, na plátky (3 mm)
  • 70 gramů másla, studeného, na kousky
  • 20 gramů bramborového škrobu
    nebo 20 gramů kukuřičného škrobu
  • 1 žloutek
  • ¼ čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 50 gramů cibule, napůl
  • 50 gramů borůvek, plus na ozdobu
  • 150 gramů zeleninové směsi do polévky (mrkev, celer, petržel, žlutá řepa), na kousky
  • 100 gramů červeného vína
  • ½ polévkové lžíce koření na zvěřinu, domácí výroby
  • 2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • ½ čajové lžičky cukru
  • 1 čajová lžička medu
  • 1 čajová lžička citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 2 stonky čerstvého tymiánu

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
2436 kJ / 582 kcal
Protein
39 g
Sacharidy
31 g
Tuk
31 g
Vláknina
8 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty