Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
- 600 gramů moučných brambor, oloupaných, na kousky (2 cm)
- 600 gramů srnčího hřbetu
- 2 polévkové lžíce řepkového oleje
- 20 gramů másla, studeného, na kousky
- 300 gramů mrkve, na plátky (3 mm)
- 70 gramů másla, studeného, na kousky
-
20
gramů bramborového škrobu
nebo 20 gramů kukuřičného škrobu - 1 žloutek
- ¼ čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 50 gramů cibule, napůl
- 50 gramů borůvek, plus na ozdobu
- 150 gramů zeleninové směsi do polévky (mrkev, celer, petržel, žlutá řepa), na kousky
- 100 gramů červeného vína
- ½ polévkové lžíce koření na zvěřinu, domácí výroby
- 2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- ½ čajové lžičky cukru
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 2 stonky čerstvého tymiánu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2436 kJ / 582 kcal
- Protein
- 39 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jelení se šípkovou omáčkou
1h 20min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45 Min
Koktejl z kokosové vody, manga a zázvoru
Žádné hodnocení
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min
Mražený šlehačkový dort s malinami
4 godz. 10 min
Hovězí svíčková ve slaninovém kabátku
50 Min
Třešňový krém s růžovým vínem
30 Min
Králičí terina s čerstvými bylinkami
2h 35 min
Králík na špenátovém lůžku
1h 10min
Bramborové placičky s cibulí, česnekem a zakysanou smetanou
Žádné hodnocení
Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
2h 30min
Bramborovo-zvěřinový guláš
1h 25 min