Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bread Dough
- 50 g milk
- 130 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
nebo 15 g fresh yeast, crumbled - 1 vanilla pod
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g olive oil
Baharat Spice Mix
- 100 g white peppercorns
- 1 Tbsp ground nutmeg
- 1 tsp cloves
- 15 cardamom pods
- 2 tsp ground cinnamon
Spinach Filling
- 20 g lemon juice
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp sumac (see tip)
- 1 tsp harissa paste
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 600 g fresh spinach leaves
- 30 g pine nuts
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 1333 kJ / 313 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 8 g
Alternativní recepty
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5 min
'Qamar el-din' juice
5 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55min
Chicken pastilla
1h 10min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Moroccan Mint Tea
25min
Artisan Plant Pizza
35min