
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bread Dough
- 50 g milk
- 130 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
nebo 15 g fresh yeast crumbled - 1 vanilla pod
- 500 g plain flour plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g olive oil
Baharat Spice Mix
- 100 g white peppercorns
- 1 Tbsp ground nutmeg
- 1 tsp cloves
- 15 cardamom pods
- 2 tsp ground cinnamon
Spinach Filling
- 20 g lemon juice
- 100 g onions quartered
- 20 g olive oil plus extra for greasing
- 1 tsp sumac (see tip)
- 1 tsp harissa paste
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 600 g fresh spinach leaves
- 30 g pine nuts
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 313 kcal / 1333 kJ
- Protein
- 11 g
- Tuk
- 8 g
- Sacharidy
- 48 g
Alternativní recepty
Slow-cooked Haricot Beans
14hod. 40min
Falafel
24hod.
Stuffed Moroccan Breads
2hod. 45min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1hod.
Za'atar flat bread (mankouche)
1hod. 35min
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min
Cheese sambousek
1hod. 45min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Slow Cooked Beans with Cider
2hod. 30min
Puy Lentil Dip
45min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Red lentil soup with cumin
55min