Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g unsalted butter, diced
- 150 g blanched almonds
- 20 - 30 g sugar, to taste
- 3 Tbsp fresh parsley leaves
- 3 Tbsp fresh coriander leaves (volitelně)
- 200 g onions, halved
- 1 pinch saffron
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 600 g chicken breasts, skinless, cut in pieces (approx. 2 cm)
- 50 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
nebo 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 3 medium eggs
- 8 sheets filo pastry
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2471 kJ / 590 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 46 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1 Std.
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 Std. 35 Min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Argentinian Alfajores
1h 10 min
Pike Perch Fillets with Fresh Corn Polenta
1 Std. 5 Min
Chicken pastilla
1h 10 min
Mini Laxpuddings
1h 10 min
Lemon Chermoula Marinade
15 Min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 Std. 35 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Moroccan Zaalouk
1 Std. 5 Min