Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g unsalted butter, diced
- 150 g blanched almonds
- 20 - 30 g sugar, to taste
- 3 Tbsp fresh parsley leaves
- 3 Tbsp fresh coriander leaves (volitelně)
- 200 g onions, halved
- 1 pinch saffron
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 600 g chicken breasts, skinless, cut in pieces (approx. 2 cm)
- 50 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
nebo 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 3 medium eggs
- 8 sheets filo pastry
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2471 kJ / 590 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 46 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Moroccan Harira and Chicken Soup
55min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1h 35 min
Stuffed Moroccan Breads
2 Std. 45 Min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1h 35 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Moroccan chicken and couscous
45min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min